image/svg+xml
image/svg+xml

2017 Yılı Dünya Felsefe Günü Etkinliği

Felsefe Kulübü olarak 16 Kasım 2017 tarihinde Perşembe günü Dünya Felsefe Günü kapsamında Kutlubey Kampüsü Yaşam Merkezi’nde, Kozcağız Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin öğrencilerini de misafir ettiğimiz bir etkinlik gerçekleştirdik. 10:00’da üniversitemize gelen liseli öğrencilere Üniversitemizin Fakülte ve Bölümlerini tanıtmak amacıyla kampüsü gezdirdik. 11:00’da Yaşam Merkezi’nde kurduğumuz Felsefe Kulübü standını ziyaret eden öğrencilerimize günün hatırası olarak hazırlanan ayraç ve broşürlerimizden sunduk, düşünce panosu olarak adlandırdığımız panoya öğrenciler günün anlamına uygun görüşlerini yazıp astılar. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat YAZICI hocamız bir açılış konuşması yaptı. Konuşmasında Bartın Üniversitesi’nin yerelle ilişki kurmasının önemine vurgu yaptı. Felsefenin salt teorik bir alan olarak görülmemesi gerektiğini, etkinliklerle liselerde ders yapılıyor olmasının da mutluluk verici olduğunu söyledi. Üniversite ve Ortaöğretim Kurumlarının bir arada gerçekleştireceği bu tarz etkinliklerin çoğalmasını önemsediklerini vurgulayarak sözlerini bitirdi. Kozcağız Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin Okul Müdürü Ender IŞIKKENT ise Üniversite ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen bu etkinlikten memnuniyetlerini dile getirdi ve ilerleyen dönemlerde de Üniversite ve Lise arasında kurulan bu ilişkinin sürdürülmesini dilediklerini iletti. Kozcağız Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin Felsefe Grubu Öğretmeni Bahtışen ÇAY okullarında felsefeye ilgi uyandıracak çalışmalar yaptıklarından bahsetti. Oyunlar ve etkinliklerle yürütülen derslerin öğrencilerin gelişimlerine, kendilerine güven duymalarına gözle görülür bir katkı sağladığına dikkat çekti. Bartın Felsefe Zümresi olarak birlikte tüm ülke çapında ses getiren bir felsefe şenliği yapmayı hedeflediklerini, bunun için Bartın Üniversitesi Felsefe Bölümü ile işbirliği yapmak istediklerini anlattı. Felsefe Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sümeyye Meltem KAYA felsefe tarihine değinerek günün anlam ve önemi üzerine kısa bir konuşma yaptı. Felsefe Kulübü üyelerinden Mesut Can AYKIT felsefenin coğrafyamızda çok köklü bir tarihi olduğuna işaret etti. Ardından Lise öğrencileri, yerel halkın felsefenin ne olduğuna dair görüşlerine ilişkin kısa bir skeç sahnelediler. Öğrenciler tarafından canlı müzik icra edilmesi ile etkinlik oldukça eğlenceli ve coşkulu bir şekilde sürdü. Öğlen yemeği hep bir arada Yemekhanede yenildikten sonra liseden gelen konuklarımız uğurlandı. Stant gün boyunca Üniversite öğrencileri tarafından ziyaret edildi. Ziyaretçiler ile kulüp öğrencileri felsefe üzerine sohbetler gerçekleştirerek felsefeye dair bir farkındalık ve ilgi yaratmış oldular.

  • Akademik kadromuza Dr. Öğr. Üyesi Tolgahan TOY katıldı.

  • Felsefi Problemler Atölyesi'nin Dördüncü Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Felsefe Sohbetleri Etkinliği - Yapay Zekada Saydamlık

  • KA171 Ülkeleri ile Erasmus Hareketliliği Kapsamında Bölümümüze Ziyaret

  • 2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • Bölümümüz Öğrencilerinin Projesi, 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 1. Dönem Çağrısı Destek Hakkı Kazandı.

  • BARÜ Felsefe Bölümü Öğrenci Kitapları Serisi

  • Felsefe Sohbetleri Etkinliği - Türk Edebiyatında Toplumsal Cinsiyet

  • 9. İstihdam ve Kariyer Günleri

  • Felsefe Sohbetleri Etkinliğinin Yedinci Oturumu "Günümüzden Bakınca Sanatta 'Feminist Etik' Tartışmaları" Etkinliği Düzenlendi