İskenderiyeli Hypatia etkinliği düzenlendi.

26 Mart 2021 tarihinde Felsefe Kulübü tarafından düzenlenen İskenderiyeli Hypatia etkinliğinde Dr. Öğr. Üyesi İrem ASLAN SEYHAN Hypatia'nın hayatı, düşünceleri ile dönemin bilim ve felsefe anlayışına katkıları üzerine bir konferans verdi. Konferans dinleyiciler tarafından ilgi ile dinlendi. Alejandro Amenábar'ın yönettiği ve Amenábar ve Mateo Gil tarafından yazılan, 2009 yılında yayınlanan İspanyol-İngiliz yapımı tarihi drama filmi olan Agora, Hypatia'nın hayatını ve dönemin toplumsal-düşünsel arenasının ruhunu ele almaktadır. Bu bakımdan konferansın ardından Felsefe Kulübü yönetim kurulu başkanı Ahmet YÜCEL, Agora filminden hazırladığı bazı sahneleri seyre sundu. Sanatsal açıdan Agora filminin Hypatia'ya ilişkin yansıttıkları Dr. Öğr. Üyesi İrem ASLAN SEYHAN tarafından yorumlandı. Dinleyiciler ile sayın ASLAN SEYHAN arasında keyifli bir sohbet gerçekleşti.