image/svg+xml
image/svg+xml

Felsefi Problemler Atölyesi V

Prof. Dr. Aslı YAZICI'nın Edebiyat Fakültesi Sosyoloji ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri ile gerçekleştirdiği Felsefi Problemler Atölyesi V etkinliği 22 Mayıs Çarşamba günü  Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Orhan UZUN ve  Dekanımız Sayın Prof. Dr. Birgül KOÇAK OKSEV'in de katılımlarıyla Edebiyat Fakültesi İdari Bina Zemin Katında yapıldı. Hazırladıkları posterlerle felsefi problemleri sunan ve bunlara çözüm yolları arayan öğrencilerin ortaya koyduğu çalışmalar ilgiyle karşılandı. Atölyenin açılışı Dekanımız Sayın Prof. Dr. Birgül KOÇAK OKSEV'in de katıldığı törenle yapıldı. Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Orhan UZUN da etkinliğe katılarak öğrencilerin sunumlarını tek tek dinlemiş, öğrencilerimize sorular yöneltmiştir. Atölye, diğer bölümlerden öğrenci ve akademisyenlerin de ziyaretleriyle interdisipliner bir çalışma olanağı sunmuştur.
Poster sunumları aracılığıyla çevre etiği, meslek etiği, siyaset felsefesi, ontoloji, epistemoloji, bilim gibi pek çok felsefi problem tartışmaya açıldı. Tartışmaya açılan problemler kapsamında  temel insan hakları, eşitlik, adalet, toplumsal cinsiyet eşitliği, barış, sürdürülebilir dünya konuları analiz edildi. İş ahlakı üzerine yapılan poster sunum insana yakışır iş ortamına, güvenli ve istikrarlı koşullarda çalışılmasına dikkatleri çekerek iş dünyasının temel etik konularını gündeme getirdi. Bilginin kaynağını ve sınırlarını sorgulayan poster sunumu ile felsefe tarihinin temel problemlerinden biri üzerinde duruldu. Bilimde tümevarım problemini ele alan öğrencilerin sunumları ise bilim felsefesinin başlıca tartışmalarından birini katılımcılarla birlikte ele alma fırsatı tanıdı. İnsanın evrendeki yerini sorgulayan poster sunumu üzerinden yürütülen tartışmalarla sürdürülebilir bir dünya için tüketim ve üretim dengesinin önemli olduğuna değinildi. Dünyanın sürdürülebilir bir şekilde gelişmesinin sorumlu üretim ve tüketim dengesini gerektirdiğine dikkat çekildi. Buna bağlı olarak iklim konularına değinildi. Feminist tartışmalar aracılığıyla eşitsizliklerin azaltılmasının gerekliliği ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının önemi üzerinde duruldu. Sağlık etiği bağlamında sağlıklı ve kaliteli yaşam için gerekli koşulların sağlanması adına neler yapılmalı tartışılan konular arasında yer aldı; dünyada yaşayan tüm insanlar adına açlıkla mücadele edilmesi ve temiz sıhhi su erişiminin sağlanması gerektiğinden söz edildi. İdeal bir devlet yapısının nasıl olması gerektiği üzerine sorgulamaya davet eden poster sunumu, adil ve barışçıl bir yaşamın sağlanmasına dikkatleri çekti.
Ziyaretçiler tarafından beğeniyle karşılanan atölyede poster sunan öğrencilere katkıları için teşekkürlerimizi sunarız.
  • Dünya Gelsefe Günü Etkinliği

  • 2024-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi Oryantasyon Etkinliği Yapıldı.

  • GELECEK BARÜ'DE BAŞLIYOR

  • Erzincan Sefa Koleji Felsefe Grubu Öğretmeni Zeynep KAYA öğrencileri ile birlikte bölümümüzü ziyaret etti.

  • Bölümümüz kalite güvencesi onaylanarak Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu almaya hak kazandı.

  • Felsefe Sohbetlerinin Onbirinci Oturumunda Tony ISONG, Franklyn UGOCHUKWU ve Emmanuel OBOH sunumlarını gerçekleştirdi.

  • Erasmus öğrencilerine veda etkinliği yapıldı.

  • 2023-2024 Akademik Yılı Mezunlarımızın Katılımıyla Üniversitemizin Mezuniyet Töreni Yapıldı

  • Felsefi Problemler Atölyesi V

  • Felsefe Bölümü 10. İstihdam Kariyer Günleri