image/svg+xml
image/svg+xml

Dünya Felsefe Günü


Dünya Felsefe Günü, her yıl Kasım ayının üçüncü Perşembe günü dünyanın dört bir yanında söyleşiler, konferanslar, paneller ve pek çok farklı etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu etkinliklerle insanların felsefeyle tanışmaları sağlamakta, zihinlerini yeni fikirlere açarak hem bireylerin hem de toplumların karşılaştığı sorunlara ilişkin tartışmalar düzenlenmektedir. Böylece hem felsefeyle tanışıklığı olmayan ya da felsefeye önyargısı olan insanların felsefeyle tanışması hem de farklı disiplinlerde çalışmalar yürüten akademisyen veya düşünürlerin sorunlara bir de felsefe ile bakması amaçlanmaktadır.

Felsefenin sadece bir bilgi türü olmaması aynı zamanda bilme iddiasında bulunurken ne yapıldığıyla ilgilenmesi onu bütün disiplinler arasında önemli ve vazgeçilmez bir konuma yerleştirmektedir. Ayrıca felsefe hem tür olarak hem de bireysel olarak insanın yapıp ettikleriyle ilgili düşünme etkinliği olduğundan insanın bilgi ve eylem alanında yapıp ettiklerinin sorumluluğunu üstlenmesine dair çağrıya cevap vermeye çalışır. Felsefe hayatı sorgulamamızı, varoluşumuzu anlamlandırma çabamızda yeni bakış açıları kazanmamızı, değerleri anlamlandırılarak doğru eylemlerle beslememizi ve dogmalardan arınmış bir yaşam sürebilme olanağını bizlere sunar. Bartın Üniversitesi Felsefe Bölümü olarak Dünya Felsefe Günü etkinlikleri aracılığıyla felsefenin hayatın her alanına dâhil olmasını ve bireysel, toplumsal ya da toplumlar arası sorunlara felsefenin ışığıyla bakılmasını teşvik etmeyi amaçlamaktayız.


Bu sene Dünya Felsefe Günü'nün sınav haftasına denk gelmesi sebebiyle kendi gününde değil 22 Kasım Pazartesi günü  değerli öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızın katılımıyla Zoom üzerinden düzenleyeceğimiz bir etkinlikle yine hep birlikte kutlayacağız.

Daha iyi eğitim, bilim, sanat, kültür ve insan hakları bilincinin yerleştiği bir gelecek için uğraş gösteren herkesin Dünya Felsefe Günü kutlu olsun.

  • Akademik kadromuza Dr. Öğr. Üyesi Tolgahan TOY katıldı.

  • Felsefi Problemler Atölyesi'nin Dördüncü Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Felsefe Sohbetleri Etkinliği - Yapay Zekada Saydamlık

  • KA171 Ülkeleri ile Erasmus Hareketliliği Kapsamında Bölümümüze Ziyaret

  • 2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • Bölümümüz Öğrencilerinin Projesi, 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 1. Dönem Çağrısı Destek Hakkı Kazandı.

  • BARÜ Felsefe Bölümü Öğrenci Kitapları Serisi

  • Felsefe Sohbetleri Etkinliği - Türk Edebiyatında Toplumsal Cinsiyet

  • 9. İstihdam ve Kariyer Günleri

  • Felsefe Sohbetleri Etkinliğinin Yedinci Oturumu "Günümüzden Bakınca Sanatta 'Feminist Etik' Tartışmaları" Etkinliği Düzenlendi