image/svg+xml
image/svg+xml

2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi.

2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi Oryantasyon Eğitimi 04 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Bölüm başkanı Prof. Dr. Aslı YAZICI konuşmasına öğrencileri tebrik ederek başladı, Felsefe Bölümü ailesine dahil olan yeni öğrencilerimize hoş geldiniz dileklerini sundu. Toplantıya katılan bölüm öğretim elemanları ile öğrenciler arasında kısa bir tanışma gerçekleştirildikten sonra oryantasyon sunumuna başlandı. Arş. Gör. Fahriye YARAŞ ELALMIŞ öğrencilere üniversitemiz, fakültemiz ve bölümümüz hakkında önemli bilgileri aktaran bir sunum gerçekleştirdi. Bartın Üniversitesi'nin kuruluşu, misyonu, vizyonu, yönetim yapısı, daire başkanlıkları ve kampüsleri hakkında bilgi verildi. Bartın'ın tarihi ve doğal güzellikleri tanıtıldı. Öğrencilerimize yurt imkanlarından bahsedildi. Fakültemiz bünyesinde yer alan bölümlerden söz edildi. Bölümümüzün kuruluşu, mevcut öğrenci sayıları ile bölümümüz lisansüstü programları hakkında bilgi verildi. Öğrencilerimize uzaktan eğitim süresi boyunca onlarla iletişim kurma konusunda büyük bir fayda sağlayacağı vurgusu yapılarak bölüm web sayfasını düzenli olarak kontrol etmeleri gerektiği hatırlatıldı. Öğrenci danışmanlıkları hakkında bilgilendirme yapıldı. Erasmus, Farabi, Mevlana değişim programları öğrencilerimize anlatıldı, bu programlara nasıl başvuru yapılacağı ve değişim programlarının öğrenciler için faydaları üzerine konuşuldu. Çift anadal ve yandal programlarının ne anlama geldiği açıklandıktan sonra öğrencilerimizin bu imkanlardan faydalanarak kendilerini geliştirmelerinin oldukça önemli olduğu üzerinde duruldu.Bölümümüzden mezun olan öğrencilerin iş imkanlarından bahsedildikten sonra öğrenci oldukları süreç içerisinde de üniversitemizde kısmi zamanlı öğrenci istihdamı bulunduğu bilgisi verildi. Bartın Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği öğrencilere kısaca anlatıldı. E-ders ve ÜBYS sistemlerinin nasıl kullanılacağı gösterildi. Kütüphane, yemekhane, spor tesisleri tanıtıldı. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan öğrenci kulüplerinden Felsefe Kulübü'nün geçmiş yıllara ait faaliyetlerinden bahsedildi. Aramıza yeni katılan öğrencilerimizi kulübümüz bünyesinde görmekten mutlu olacağımız vurgulandı. Öğrencilerin istek, şikayet, öneri gibi durumlarda Rimer ve bize ulaşın linkleri aracılığıyla iletişim kurabilecekleri; üniversitemizin, pek tabi bölümümüzün de erişilebilir olduğu ve her zaman iletişime açık oldukları anlatıldı. Son olarak üniversitemiz ve bölümümüz tarafından yapılan anketlere katılmaları konusunda öğrencilere bilgi verildi, bu anketlerin önemi açıklandı. Yeni akademik yılın hem öğrencilerimiz hem de öğretim elemanlarımız için güzel geçmesi dilekleri ile eğitim tamamlandı.

Ayrıca oryantasyon sonunda Bağımlılıkla Mücadele kapsamında öğrencilere tütün, alkol ve uyuşturucu bağımlılığına karşı bilinçlendirici sunumlar yapılmıştır. Öğrenciler bağımlılığın tehlikeleri konusunda uyarılmış ve bağımlılık mücadele yolları hakkında bilgilendirilmişlerdir.

Oryantasyon sırasında kullanılan sunum slaytlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
  • Akademik kadromuza Dr. Öğr. Üyesi Tolgahan TOY katıldı.

  • Felsefi Problemler Atölyesi'nin Dördüncü Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Felsefe Sohbetleri Etkinliği - Yapay Zekada Saydamlık

  • KA171 Ülkeleri ile Erasmus Hareketliliği Kapsamında Bölümümüze Ziyaret

  • 2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • Bölümümüz Öğrencilerinin Projesi, 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 1. Dönem Çağrısı Destek Hakkı Kazandı.

  • BARÜ Felsefe Bölümü Öğrenci Kitapları Serisi

  • Felsefe Sohbetleri Etkinliği - Türk Edebiyatında Toplumsal Cinsiyet

  • 9. İstihdam ve Kariyer Günleri

  • Felsefe Sohbetleri Etkinliğinin Yedinci Oturumu "Günümüzden Bakınca Sanatta 'Feminist Etik' Tartışmaları" Etkinliği Düzenlendi