Felsefe Bölümü - Bilim Tarihi Usturlab Çalıştayı

Bartın Üniversitesi Felsefe Bölümü tarafından 27-28 Ekim 2022 tarihinde Utrecht Üniversitesi'nden davetli konuşmacılar Prof. Dr. Jan P. Hogendijk, Msc. Wilfred de Graaf ve Tom Reijngoudt'un katılımıyla gerçekleştirilecektir. Bartın Üniversitesi Kutlubey Yerleşkesi Kütüphanesi Toplantı Salonu'nda 27 Ekim Perşembe günü saat 10:15'te  Prof. Dr. Jan P. Hogendijk'in "Usturlab ve Yapımı Hakkında: Takiyüddin ibn Ma'ruf" isimli konuşmasıyla başlayacak sonrasında saat 13:30'da Msc. Wilfred de Graaf'ın "Usturlabın Kullanımı" hakkındaki konuşmasıyla devam edecektir. 28 Ekim Cuma günüyse saat 11:00'da Tom Reijngoudt'un "Ebcet Rakam Sistemi" adlı konuşması gerçekleşecek ve çalıştay son bulacaktır. Etkinliğimize ilgi duyan herkesin katılımını bekliyoruz.