image/svg+xml
image/svg+xml

2022 Dünya Felsefe Günü Etkinliği

Düşün dünyasının çeşitliliğini kutlamaya ve dünyaya felsefi bir bakış atmaya davet etmek amacıyla 2002 yılında UNESCO tarafından ilan edilen Dünya Felsefe Günü  Kasım ayının her üçüncü perşembesi kutlanmaktadır. Tüm felsefe dostlarının 17 Kasım 2022 Dünya Felsefe Günü kutlu olsun... (Dünya Felsefe Günü'nün sınav haftasına denk gelmesi nedeniyle bu özel günü erken kutlama kararı alındı.)

Felsefenin sadece bir bilgi türü olmaması aynı zamanda bilme iddiasında bulunurken ne yapıldığıyla ilgilenmesi onu bütün disiplinler arasında önemli ve vazgeçilmez bir konuma yerleştirmektedir. Ayrıca felsefe hem tür olarak hem de bireysel olarak insanın yapıp ettikleriyle ilgili düşünme etkinliği olduğundan insanın bilgi ve eylem alanında yapıp ettiklerinin sorumluluğunu üstlenmesine dair çağrıya cevap vermeye çalışır. Felsefe hayatı sorgulamamızı, varoluşumuzu anlamlandırma çabamızda yeni bakış açıları kazanmamızı, değerleri anlamlandırılarak doğru eylemlerle beslememizi ve dogmalardan arınmış bir yaşam sürebilme olanağını bizlere sunar. Bartın Üniversitesi Felsefe Bölümü olarak Dünya Felsefe Günü etkinlikleri aracılığıyla felsefenin hayatın her alanına dâhil olmasını ve bireysel, toplumsal ya da toplumlar arası sorunlara felsefenin ışığıyla bakılmasını teşvik etmeyi amaçlamaktayız.

Yaşama, varoluşa dair sorgulama yapmaya istek uyandırmak amacıyla bu yıl Dünya Felsefe Günü, Felsefe Bölümü ve Felsefe Kulübü işbirliği ile Waking Life adlı film gösterimi düzenlenerek kutlanıldı. Waking Life adlı filmde genç bir adam, rüyaların gerçek dünyadan ayrıldığı yeri aramaktadır. Düş, uyanmak, gerçeklik gibi konular üzerine farklı düşünen insanlarla konuşur. Farklı yaşam deneyimleri, dünya görüşleri, rüyalara değişik bakış açıları sunacaktır. Bu ise gündelik yaşamdaki pek çok felsefi konu üzerine düşünmeye iter izleyiciyi. Dünya Felsefe Günü etkinliği ile bu konularda düşünme, üzerine tartışma ve fikir paylaşımı imkanı bulunmuştur.

  • Akademik kadromuza Dr. Öğr. Üyesi Tolgahan TOY katıldı.

  • Felsefi Problemler Atölyesi'nin Dördüncü Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Felsefe Sohbetleri Etkinliği - Yapay Zekada Saydamlık

  • KA171 Ülkeleri ile Erasmus Hareketliliği Kapsamında Bölümümüze Ziyaret

  • 2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • Bölümümüz Öğrencilerinin Projesi, 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 1. Dönem Çağrısı Destek Hakkı Kazandı.

  • BARÜ Felsefe Bölümü Öğrenci Kitapları Serisi

  • Felsefe Sohbetleri Etkinliği - Türk Edebiyatında Toplumsal Cinsiyet

  • 9. İstihdam ve Kariyer Günleri

  • Felsefe Sohbetleri Etkinliğinin Yedinci Oturumu "Günümüzden Bakınca Sanatta 'Feminist Etik' Tartışmaları" Etkinliği Düzenlendi