Hoş Geldiniz

Hoş geldiniz,

Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü 2011 yılında kurulmuş olup ilk öğrencilerini 2015 eğitim-öğretim yılında almıştır. Bölümümüz verdiği eğitimle akademik çok yönlülüğü olan, disiplinler arası akademik çalışmaya önem veren, evrensel ve yerel anlamda tarihsel ve kültürel perspektifleri birleştiren, toplumsal cinsiyet eşitliğini merkeze alan, bilimsel ve etik değerleri temel taşları arasında gören, akademik ve insani değerlere önem veren öğrenci yetiştirme odaklı bir bölümdür. Bölümümüz üyeleri felsefenin geleneksel alanları olan etik, siyaset felsefesi, bilgi felsefesi, bilim felsefesi, bilim tarihi ve mantık alanlarında çalışmalar yapmalarının yanı sıra akademik literatürde göreceli olarak yeni sayılan uygulamalı felsefe, duygu felsefesi, ahlâk psikolojisi, vb. alanlarda da çalışma yapmaya devam etmektedirler. Genel olarak değerlendirdiğimizde genç ve dinamik bir kadroya sahip olan bölümümüz “felsefe tarihi”, “kıta felsefesi” ve “analitik felsefe” yaklaşımlarını bünyesinde bir arada bulundurma ve sürdürme zenginliğine sahiptir.

Bölümümüz eğitim dili Türkçedir. Mesleki alanda yeterliliklerini ve rekabet gücünü artırmak isteyen öğrencilerimize 2018 eğitim-öğretim yılından itibaren “İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı” imkânı sağlanmaktadır. Bölümümüz, öğrencilerine eğitim-öğretim ve danışmanlık hizmeti sunarken onların hayata hazırlık süreçlerine katkı sağlamaya lisans ve lisansüstü programlarıyla, fakülte ve üniversite bünyesinde yandal ve çift anadal programlarıyla, Erasmus, Farabi, Mevlana gibi yurtiçi ve yurtdışı öğrenci değişim hareketliliği sunarak devam etmektedir. Bartın Üniversitesi Kütüphanesi öğrencilerimize hem yabancı dilde kaynaklar hem de Türkçe kitap ve süreli yayınlar açısından zengin olanaklar sunmaktadır. Bölümümüz öğrenci kulübü olan “Felsefe Kulübü” hem felsefe bölümünün kendi öğrencilerini hem de üniversitemizin diğer bölümlerinde bulunan öğrencileri akademik ve sosyal bağlamda bir araya getirmeye devam etmektedir. Öğrenci kulüpleri ve diğer etkinliklere bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlere aktif katılım imkânı sağlayan bölümümüz mezunlarına kamu ve özel sektörde bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarına yönelik hizmet üretebilecek yetkinlikte zengin bilgi, beceri ve uygulama deneyimi sunmaktadır.

Bartın Üniversitesi

Felsefe Bölümü