"Çocuklarla Felsefe" Etkinliği yapıldı.

Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi İrem Aslan Seyhan'ın, yürütücülüğünü üniversitemiz Felsefe Bölümü mezunu ve aynı zamanda Psikoloji bölümü son sınıf öğrencisi Ahmet Yücel'in, Psikoloji bölümü son sınıf öğrencisi Yağmur Dağ'ın, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri 2. Sınıf öğrencisi Metin Taş'ın yaptığı "Çevre Felsefesi Etkinlikleriyle İlköğretim Öğrencilerinin Çevreye Yönelik Tutumlarının Geliştirilmesi" adlı TÜBİTAK 2209-A projesi kapsamında 14 Mart 2023 tarihinde Amasra Fatih Sultan Mehmet İlkokulu 2/A Şubesi öğrencilerine yönelik "Çocuklarla Felsefe" başlıklı etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte Felsefe Bölümü başkanı Prof. Dr. Aslı Yazıcı "Hikayelerle Düşünce Deneyleri" ve Felsefe Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İrem Aslan Seyhan "Canlılar" başlıklı sunumlarını yaptılar.

Dr. Öğr. Üyesi İrem Aslan Seyhan tarafından gerçekleştirilen sunumda çevremizin değeri, insan merkezli ve çevre merkezli etik konuları hakkında bilgiler verildi. Daha yaşanabilir bir dünyanın mümkün olduğu, bunun için neler yapılması gerektiği konusunda öğrencileri bilinçlendiren sunum ilgiyle takip edildi.

Ardından öğrencilerden çevremizi koruyan bir süper kahraman hayal etmelerini isteyen Prof. Dr. Aslı Yazıcı'nın sunumu gerçekleştirildi. Doğaya saygı, çevreyi koruma, canlıları sevme konularında farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu düşünce deneyi, eleştirel düşünme yöntemiyle öğrencilerin hayalgücüne dayalı yanıtlarla zenginleşti.

İlköğretim 2. sınıf öğrencilerinin çevreye olan tutumunu olumlu yönde geliştirmeyi, öğrencilere çevre değeri ve etiği ya da ahlakı konusunda bilinç kazandırmayı amaçlayan sunumlar öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.