image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Üniversitesi Felsefe Bölümü 2022 Sözleşme Yılı KA171 Başvuru Sonuçları

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'na yapılan 2022 dönemi Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği - Programla ilişkili olmayan üçüncü ülkeler ile Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlanmıştır. 

Bartın Üniversitesi olarak 2022 yılı teklif çağrısı kapsamında yapılan Erasmus Yükseköğretim Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA171) başvuruları arasında Felsefe Bölümüne ait projeler de desteklenmiştir. KA171 hareketliliği çerçevesinde Bölge 2 Doğu Ortaklığı ile Bölge 9 Sahraaltı Afrika desteklenen bölgelerinde Felsefe Bölümümüzün projelerinin de kabul edildiğini mutlulukla bilgilerinize sunarız.

Aşağıda desteklenen coğrafi bölge ve ülkelere göre hibe miktarları ile kabul edilen projelerin coğrafi bölgelere ve BARÜ akademik birimlerine göre dağılımını gösteren tablolar bilgilerinize sunulmuştur.

Desteklenen Coğrafi Bölgeler ve Ülkelere Göre Hibe Tutarları

DESTEKLENEN COĞRAFİ BÖLGELER

HİBE TUTARI

Bölge 1- Batı Balkanlar (Kosova, Bosna Hersek)

Kosova : 10.725

Bosna Hersek: 10.905 eur

Bölge 9 – Sahraaltı Afrika (Kenya, Güney Afrika)

Kenya: 10.200 eur

Güney Afrika: 24.580 eur

Bölge 2- Doğu Ortaklığı (Ukrayna, Azerbaycan)

Ukrayna: 7885 eur

Azerbaycan: 11.085 eur


Kabul Edilen Projelerin Coğrafi Bölgelere ve BARÜ Akademik Birimlerine Göre Dağılımı

DESTEKLENEN BÖLGELER

BARÜ AKADEMİK BİRİM

Bölge 2– Doğu Ortaklığı (Ukrayna, Azerbaycan)

Ukrayna: Felsefe, Orman Fakültesi Bilgi Belge Yönetimi 

Azerbaycan: Orman Fakültesi; Özel Eğitim (SHMYO, Eğitim Fak)

Bölge 9– Sahraaltı Afrika (Kenya, Güney Afrika)

Kenya: Hemşirelik/Ebelik, Felsefe, Sosyoloji

 

Güney Afrika: Felsefe

Bölge 1– Batı Balkanlar (Kosova, Bosna Hersek)

Kosova: İngilizce Öğretmenliği / Hemşirelik/Ebelik

 

Bosna Hersek: İngilizce Öğretmenliği



KA171 Nedir?

  • KA171 projesi, yükseköğretim öğrenci ve personeline “ortak ülke” olarak adlandırılan bir ülkede öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunan bir proje çeşididir. 
  • AB üyesi 27 ülke (Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, GKRY, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan) ve AB üyesi olmayan program ülkeleri (İzlanda, Lihtenştayn, Makedonya, Norveç, Sırbistan ve Türkiye) dışında kalan neredeyse tüm ülkeler “Ortak Ülkeler” olarak adlandırılmaktadır.
  • Bu faaliyetle, yükseköğretim öğrencilerinin ve personelinin programla ilişkili olmayan üçüncü ülkelerde yer alan bir yükseköğretim kurumunda eğitim alarak farklı bir ülkedeki eğitim-öğretim ortamını deneyimleme ve kazanımlarını arttırmaları amaçlanır.
  • Bu faaliyetin hedef kitlesi yükseköğretim kurumlarının örgün eğitimde her düzeydeki (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora) öğretim programlarında öğrenim gören öğrencileri ve personelidir.
  • Bu faaliyet altında iki tür hareketlilik bulunmaktadır:
    Öğrenci Hareketliliği: Ülkemizden programla ilişkili olmayan üçüncü ülkelere, programla ilişkili olmayan üçüncü ülkelerden ülkemize yükseköğretim öğrencilerinin öğrenim ve staj yapma amacı ile hareketliliğidir.
    Personel Hareketliliği: Akademik personelin programla ilişkili olmayan üçüncü ülkelerde bir yükseköğretim kurumunda ders vermesi ve akademik/idari personelin programla ilişkili olmayan üçüncü ülkelerde bir yükseköğretim kurumunda eğitim alması faaliyetidir.
  • Proje süresi 24 ya da 36 ay olabilir.

    Faaliyetin süresi:

    Öğrenci faaliyetleri için; 2 aydan 12 aya kadar,

    Personel faaliyetleri için; 5 günden 2 aya kadar olabilir.
  • Faaliyetten faydalanan kişilere AB Komisyonu tarafından her yıl hazırlanan Program Rehberi isimli dokümanda belirtilen miktarda bireysel destek hibesi, uygun şartları taşıyan öğrenciler için ilave hibe, uygun şartları taşıyan öğrenciler için dahil etme desteği ile yine aynı dokümanda belirtilen seyahat hibesi ödenir.
  • Akademik kadromuza Dr. Öğr. Üyesi Tolgahan TOY katıldı.

  • Felsefi Problemler Atölyesi'nin Dördüncü Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Felsefe Sohbetleri Etkinliği - Yapay Zekada Saydamlık

  • KA171 Ülkeleri ile Erasmus Hareketliliği Kapsamında Bölümümüze Ziyaret

  • 2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • Bölümümüz Öğrencilerinin Projesi, 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 1. Dönem Çağrısı Destek Hakkı Kazandı.

  • BARÜ Felsefe Bölümü Öğrenci Kitapları Serisi

  • Felsefe Sohbetleri Etkinliği - Türk Edebiyatında Toplumsal Cinsiyet

  • 9. İstihdam ve Kariyer Günleri

  • Felsefe Sohbetleri Etkinliğinin Yedinci Oturumu "Günümüzden Bakınca Sanatta 'Feminist Etik' Tartışmaları" Etkinliği Düzenlendi